Psycholoog Alexander Zon

Momenteel neem ik geen nieuwe clienten aan.

Ik ben als psycholoog werkzaam als GZ psycholoog en Psychotherapeut in de eerste lijn (Gegeneraliseerde Basis GGZ) en tweede lijn (Specialistische GGZ) en en ben gevestigd in Utrecht. Mijn behandelingen zijn vooral gericht op het vergroten van je gevoel van autonomie, oftewel: het doel is dat je je vrij(er) gaat voelen om te zijn wie je bent en het leven te leven zoals jij dat wilt. In het contact ben ik open, geïnteresseerd en erop gericht dat je je op je gemak voelt en je vrij voelt om jezelf te zijn. Ik maak gebruik van interventies uit verschillende therapiestromingen. Met name schematherapie en cognitieve gedragstherapie spreken me aan. Ik geef zowel individuele- als relatietherapie. Bij relatietherapie maak ik graag gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT).

Ik heb in 2001 een Master Klinische Psychologie behaald aan de Universiteit Utrecht. Daarna heb ik gedurende zeven jaar gewerkt bij de instellingen HSK en PsyQ, en de vervolgopleidingen tot Gezondheidszorgpsycholoog BIG, Cognitief gedragstherapeut VGCt doorlopen. Eind 2008 ben ik samen met mijn drie collega’s voor mezelf begonnen in de Gegeneraliseerde Basis GGZ (kortdurende behandelingen). Van 2013 tot 2016 heb ik de opleiding tot Psychotherapeut gevolgd en sindsdien voer ik ook psychotherapeutische behandelingen uit (Specialistische GGZ). Dit zijn vaak langere trajecten waarbij getracht wordt inzicht te krijgen in de herkomst van disfunctionele gevoels-, gedachten- en gedragspatronen. Wanneer in je kindertijd onvoldoende wordt voldaan aan emotionele basisbehoeften zoals liefde, aandacht, waardering, veiligheid en structuur, ontwikkel je manieren om toch overeind te blijven, zoals bijvoorbeeld dingen zelf oplossen, zonder hulp te vragen, of juist gelaten dingen laten gebeuren. Dit is op dat moment het beste wat je kunt doen om je hoofd boven water te houden. Het probleem is dat je je dan langzamerhand afsluit voor je basale emotionele behoeftes en niet leert om deze te uiten. Je weet op een gegeven moment niet meer wat je behoeftes eigenlijk zijn, je raakt “jezelf kwijt”. Psychotherapie is erop gericht om weer in contact te komen met deze behoeftes en ze te leren uiten, zodat ze vervuld kunnen worden.

Ik woon in Utrecht, samen met mijn vrouw en twee dochters. Naast mijn gezinsleven besteed ik mijn vrije tijd graag aan onder meer wielrennen en muziek maken.

Alexander Zon (1971)

 

Kwaliteitsstatuut

Registraties:

Link naar Big register
GZ psycholoog, Psychotherapeut
Geregistreerd als Cognitief gedragstherapeut VGCT
Cognitief gedragstherapeut VGCT

 

 

Lid van het NIP
Psycholoog NIP