Psycholoog Jeroen Simons

Ik ben Jeroen Simons (1974), werkzaam als GZ psycholoog en Psychotherapeut en gevestigd in Utrecht. Daarnaast ben ik docent,  VGCt en GZ supervisor en leertherapeut voor Cognitieve Gedragstherapeuten en GZ psychologen in opleiding.

Doelgerichtheid, transparantie en vooral niet moeilijk doen als het gemakkelijk kan. Dat zijn dingen die ik als mens en als psycholoog belangrijk vind. Tijdens mijn doctoraalstage merkte ik voor het eerst hoezeer individuele behandeling mij lag. Vervolgens heb ik een paar jaar als consultant/groepstrainer in het bedrijfsleven gewerkt. Een leerzame ervaring, maar ik miste het behandelen. Mensen zien opknappen, daar is het me om te doen. Tegenwoordig leg ik me daarom exclusief toe op behandeling en coaching. Mijn aanpak? Een duidelijke behandelstructuur staat uiteraard voorop, maar daarbinnen is veel mogelijk. Wat uiteindelijk telt is resultaat. En dat bereik je samen. Sinds 2001 werkzaam als psycholoog.

Wachttijden: aangezien ik door het grote aantal aanmelding momenteel niet aan de treeknorm kan voldoen neem ik geen nieuwe cliënten aan. Goed om te weten: wanneer u een wachttijd in de zorg te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf een eerste contact met een (andere) zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Registraties:

link naar big register
Gezondheidszorgpsycholoog (BIG)

Link naar register Cognitief Gedragstherapeut VGCt
Cognitief Gedragstherapeut VGCt

Link naar NIP
Psycholoog NIP

Kwaliteitsstatuut:

kwaliteitsstatuut-jeroen-simons