Psycholoog Toeja Megens

Mijn naam is Toeja Megens, ik ben geboren in 1974. Ik ben Gz-psycholoog en Psychotherapeut, werkzaam in de generalistische basisggz en de specialistische ggz bij Psychologenpraktijk Utrecht Oost, gevestigd in Utrecht. Nadat ik afstudeerde in de psychologie aan de Universiteit Utrecht, werkte ik als assessmentpsycholoog in het bedrijfsleven. Na enkele jaren besloot ik dat ik me wilde ontwikkelen op hulpverleningsgebied in plaats van mensen te beoordelen op hun kwaliteiten. Mensen kunnen helpen en begeleiden bij het omgaan met problemen, tegenslagen en klachten leek mij interessant, zinnig en bovendien voldoening gevend werk. Als behandelend psycholoog heb ik gewerkt in verschillende settings, waaronder een ziekenhuis en een eerstelijnspraktijk. In het St-Anna Ziekenhuis te Geldrop heb ik mijn opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratienr. 19066643725) afgerond. Hierna ben ik bij Indigo Gezond Werken (onderdeel van Altrecht) gaan werken, waar ik tot juni 2013 parttime werkzaam was. Na de twee-jarige postdoctorale Gz-opleiding heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut gevolgd, deze heb ik in 2010 afgerond. Daarnaast heb ik o.a. cursussen EMDR en ACT gedaan. De drie-jarige opleiding tot Psychotherapeut bij RINO Amsterdam heb ik in juni 2015 afgerond (BIG-registratienr. 39066643716).

Als psychotherapeut vind ik het belangrijk om goed te luisteren en onbevooroordeeld te zijn, zodat mijn clienten zich gehoord, begrepen en gerespecteerd voelen. Het is mijns inziens van groot belang dat er ‘een klik’ is tussen cliënt en behandelaar en dat je je als client op je gemak voelt en vrij om gedachten en gevoelens te delen. In mijn behandelingen maak ik onder meer gebruik van elementen uit de schematherapie, cognitieve gedragstherapie, affectfobietherapie, traumatherapie (EMDR) en acceptance and commitmenttherapie (ACT).

Samen met een aantal enthousiaste en gedreven collega-psychologen besloten we in juli 2008 onze eigen praktijk op te zetten. Belangrijk voor ons is dat we de ruimte hebben om cliënten goed en doeltreffend te kunnen helpen bij veelvoorkomende problemen. Ons werk is zelfstandig van aard, maar ik vind het belangrijk om van elkaar te leren. We hebben vaak intervisie en kunnen elkaar altijd om hulp of advies vragen. De sfeer is zeer goed en ik denk dat dat uiteindelijk ook een positief effect heeft op onze praktijk en de cliënten waar we mee samenwerken. Ik ben blij dat ik de kans heb om dit werk te kunnen doen en op deze manier mensen kan ondersteunen, begeleiden en helpen bij problemen waarmee velen van ons in het dagelijks leven kampen.

 

Wachttijd: Momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan (laatste update april 2024). Goed om te weten: wanneer u een wachttijd in de zorg te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf een eerste contact met een (andere) zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Registraties:

link big register
Gezondheidszorgpsycholoog

 

Link naar NIP
Psycholoog NIP

 

Link naar VGCT
Cognitief gedragstherapeut VGCt

 

Link naar vereniging EMDR Nederland
Lid van de EMDR vereniging

kwaliteitsstatuut-alleen-lezen

KvKnr. 000028250974