De psychologen van Psycholoog Utrecht Oost

Psycholoog Utrecht Oost is een samenwerkingsverband tussen 3 gezondheidszorg (GZ-) psychologen/psychotherapeuten uit Utrecht.

In juli 2008 besloten wij met een aantal bevlogen, ambitieuze en toegewijde professionals een psychologen praktijk op te zetten. Ons voornaamste doel is om mensen die psychische bijstand nodig hebben te helpen vanuit een kleinschalige praktijk en met veel persoonlijke aandacht. Onze ervaring, kennis en verschillende specialisaties binnen de geestelijke gezondheidszorg maken dat we een breed scala aan problemen en/of stoornissen kunnen behandelen, zowel kortdurend en klachtgericht als wat complexere problematiek waar meer tijd voor nodig is.

Na onze universitaire studie Psychologie hebben we allen ter aanvulling de 2-jarige gz-opleiding gevolgd. Daarnaast hebben we allemaal onze registratie als cognitief gedragstherapeut behaald. Dit is een specifieke behandelmethode die wetenschappelijk bewezen effectief is bij uiteenlopende psychische klachten.

Tenslotte hebben we allen de opleiding tot Psychotherapeut BIG afgerond.

We zijn langzaam gegroeid en hebben inmiddels een bloeiende praktijk met goede contacten met verwijzers en collega’s in de buurt.

Tot 2012 was de praktijk een eerstelijnspsychologie praktijk; daarna ontwikkelde het zich tot een gecombineerde eerste- en tweedelijns praktijk. Het behandelaanbod is veranderd: in het begin werd er alleen generalistisch gewerkt, volgens de beginselen van de eerstelijnspsychologie. Later werd dat uitgebreid met psychotherapie. Het behandelaanbod werd verder uitgebreid door de professionele ontwikkeling van de individuele psychologen. Er werden o.a. cursussen schematherapie, EMDR, ACT en runningtherapy gevolgd om ons aanbod up to date te houden en aan te sluiten bij de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen. Ook is in 2012 besloten de samenwerking te zoeken met andere psychotherapiepraktijken voor het creëren van opleidingsplaatsen voor de Psychotherapie-opleiding.

Het cliëntenbestand is sterk gegroeid, en de doelgroep is uitgebreid van een eerstelijns-doelgroep, kortdurend klachtgericht behandelen, naar een meer gemêleerde doelgroep in de leeftijdscategorie van 16 tot 65+. De groei komt ook tot uiting in de huisvesting: we zijn inmiddels van onze praktijk met een kamer op de Oudwijkerdwarsstraat verhuisd naar Wittevrouwensingel 3 in Utrecht, waar meerdere ruimtes beschikbaar zijn.

Meer informatie kunt u vinden op www.lvvp.info, www.psynip.nlwww.vgct.nl ofwww.lve.nl.