Training Stressmanagement

Heb je last van onrust, moeheid, spanning, spierpijn, slaapproblemen en of hoofdpijn? Pieker je meer dan je gewend bent van jezelf en kan je een aantal (werk)problemen lastig van je afzetten? Dan heb je misschien last van stress en is de training Stressmanagement iets voor jou.

Je zal leren om de stress beter te hanteren. Niet zo zeer door te leren de situatie te veranderen, maar door anders om te gaan met de stressvolle situaties.
Vele van ons steken veel energie in het vinden van oplossingen voor problemen, die vaak te complex zijn om makkelijk op te lossen. Dit frustreert en zorgt soms juist voor meer stress.

 

Verloop van de training

Door een andere dagindeling, gezonde leefstijl en effectieve ontspanning kunnen we onze draagkracht vergroten waardoor we minder last hebben van stress en hier eerder van herstellen.
Voorkomen is beter dan genezen, eerder ingrijpen beter dan later. Door eerder de spanningssignalen te herkennen zal het gemakkelijker zijn maatregels te nemen om de stress te verminderen. We zullen helpen meer zicht op de spanningssignalen te krijgen en bij jou passende maatregels te bedenken.
Naast eerder herkennen van stresssignalen en het vergroten van je draagkracht zullen we je helpen onderzoeken door welke overtuigingen je over je grens gaat. Door anders tegen stressvolle situaties aan te kijken creëer je ook mogelijkheden om er anders mee om te gaan. Ook voor in de toekomst.

 

Praktisch

De stressmanagement training zal 2 halve dagen beslaan en kost 450 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De groep zal tussen de 8 en 10 mensen groot zijn en worden geleid door twee trainers, Jeroen Simons en Valeska Janssen. De training zal worden gegeven op donderdag middag.
Wil je liever een individuele training? Dan kan dat. De training zal dan bestaan uit vier sessies van 2 uur. Een individueel traject kost 750 euro.

Voor wie?

De Stressmanagement training is geschikt voor mensen die terugkerend last hebben van de gevolgen van te hard werken in de vorm van moeheid, piekeren en slecht slapen.

 

Voor wie niet?

Heb je langer dan een jaar last onafgebroken last van stressklachten, dan is een behandeling wellicht meer geschikt. De training is niet geschikt voor mensen met een psychische ziekte als een depressie of een angststoornis, voor hen werkt een behandeling beter. Voor een behandeling is een verwijzing van de huisarts nodig.
Twijfel je of een training voldoende zal helpen of denk je meer nodig te hebben dan een training, neem contact op met je huisarts voor de doorverwijs mogelijkheden.

 

Aanmelden

Interesse in de Stressmanagement training? Dan kun je je aanmelden via het contact formulier onder vermelding van Stressmanagement training.
We zullen dan contact met je opnemen over de startdatum.